Kindercoaching door Tessa

Ontvang tips & inspiratie rondom kinderen, jongeren & opvoeden.

Het spits afbijten.

1 februari 2017 • Geen categorie

Gek gezegde is dat eigenlijk. Iets voor het eerst doen, het spits afbijten. Vandaag is dat van toepassing op dit allereerste blog bericht, waarmee ik het spits afbijt voor hopelijk een reeks van vele. Allereerst welkom op mijn website. Best een beetje trots ben ik wel. In sneltreinvaart kwam er een website, een inschrijving bij de kvk, en meer van die dingen die bij de start van een bedrijfje horen. Er was vraag, en ik was niet te stoppen.

Nog nooit eerder heb ik mogen ervaren hoe helt voelt om een echte oprechte passie ergens voor te hebben. Een roeping zoals ze dat noemen. Ik ben nu 33 en weet hoe het voelt. Bij kindercoaching ligt zowel mijn talent, als mijn tomeloze interesse.

Eigenlijk ben ik altijd te weinig bezig geweest met wat mijn talenten waren. Ik dacht namelijk altijd dat ik alles een beetje kon. Zo voelde ik me ook een kameleon. Al in mijn jeugd heb ik geleerd me aan te passen en te blenden in mijn omgeving, ik had het overal en vaak met iedereen leuk.

In mijn werk had ik best plezier, al kwam dat meer door de collega’s dan door het werk zelf. Soms zag of hoorde ik iemand die een oprechte passie voor iets had. Bestaat dat, dacht ik dan..

Ja! Het bestaat. Bovenstaande ervaring is gelijk mijn drijfveer voor “De wereld van JIJ’. Namelijk talent. Iedereen heeft talenten en kwaliteiten. Hoe mooi is het hier op tijd achter te komen, zodat je er lang van kan genieten?

Waar gaan we het over hebben?

Ik ga hier op het blog van ‘De wereld van JIJ’ informatie met jullie delen op het vlak van kinderen, jongeren en opvoeden.

Als moeder van drie weet ik maar al te goed, dat hier soms behoorlijke uitdagingen liggen (understatement). Er zijn zoveel boekjes, en theorieën, van natuurlijk opvoeden, tot opvoeden zonder straffen en belonen, tot opvoeden mét straffen en belonen. Maar wat te doen?

Hier zal ik diverse onderwerpen uitlichten, ervaringen delen, maar ook tips of andere interessante informatie rondom kinderen.

Hier alvast een paar van mijn persoonlijke tips:

  • Zorg goed voor jezelf (jij bent hierin een voorbeeld voor je kinderen)
  • laat het kind zoveel mogelijk zelf oplossen
  • leren doe je door te proberen, fouten maken mag
  • Beperk ‘pas op, kijk uit, je gaat vallen’ etc
  • Moedig aan door Jij kan dit, Het gaat je lukken.
  • Onthoud dat hoe jij tegen je kind praat, de toon, is wat ze onthouden.
  • Laat los
  • Zorg dat je geregeld met je volledige aandacht bij je kind bent (mindful).
  • Neem de tijd voor het naar bed brengen, en neem de dag door

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan – Pipi langkous

Liefs, Tessa


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Menu Title
×