Kindercoaching door Tessa

Ontvang tips & inspiratie rondom kinderen, jongeren & opvoeden.

Leren, leren.

1 februari 2017 • Geen categorie

Als leerlingen naar het voortgezet onderwijs gaan, gaan we ervan uit dat ze weten HOE ze moeten leren. Helaas blijkt dit niet altijd het geval.

Het kan zijn dat je de basisschooljaren makkelijk doorgekomen bent, en eenmaal op het voortgezet onderwijs blijkt leren toch niet zo makkelijk. Hoe doe je dat eigenlijk efficiënt? En…wat komt er opeens veel aan huiswerk op je af. Als je tot op heden nog nooit écht geleerd hebt, en eigenlijk niet weet hoe je een handige planning maakt voor huiswerk, kan dat zorgen voor een lastigere start.

Want leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

Ik leer leren

‘Ik leer leren’ bied uitkomst. De training is inmiddels een groot succes in Nederland. Volgens mij komt dat omdat je met écht bruikbare tips weer naar huis gaat, maar vooral het is een ontzettend leuke training. Leerlingen én hun ouders zijn enthousiast, en de vraag groeit. Ook op scholen. Er zijn inmiddels meer dan 1000 gecertificeerde trainers, en daar ben ik er één van.

De training is geschikt voor kinderen uit groep 7/8 ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en jongeren in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen.

Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat de Ik leer leren training kinderen leert welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. Waar huiswerkbegeleiding vooral gaat over de inhoud van de vakken, gaat Ik leer leren over HOE te leren.

Tevens helpt deze training naast beelddenkende en visueel ingestelde kinderen, ook kinderen met andere leerstijlen door het onderzoeken en aanbieden van meerdere leerstijlen en leervoorkeuren. De training kijkt naar wat er voor het kind het beste werkt om stof eigen te maken, en dat is voor iedereen anders. Leer je door te doen, of door te zien, of misschien wel door te luisteren? Er wordt tevens aandacht besteed aan onderwerpen als faalangst, concentratie, motivatie, en het plannen van huiswerk.

De ‘Ik leer leren’ training wordt gegeven in groepjes en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties.

Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker! Start 13/14 maart.

Meer informatie Neem contact op


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Menu Title
×