Kindercoaching door Tessa

Ontvang tips & inspiratie rondom kinderen, jongeren & opvoeden.

Ervaringen

Via via hoorden wij over Tessa, en haar werk als kindercoach. Helaas kwamen we er achter dat ze verhuisd was naar Bonaire. Tessa was direct heel duidelijk en open in haar communicatie. Ze dacht echt mee, en zo zijn we tot een online coachingstraject gekomen. Er waren duidelijke lijntjes met school en schoolmaatschappelijk werk om zo tot de juiste begeleiding te komen. Tim vond het in het begin erg spannend maar Tessa heeft de kwaliteit om echt aan te sluiten bij wat het kind beweegt. Tessa heeft Tim geholpen bij het plannen van huiswerk, maar ook met het accepteren van zijn autisme. Voor ons als ouders heeft Tessa helder aangegeven hoe we ook thuis meer structuur en voorspelbaarheid kunnen bieden. Tessa, fantastisch wat je voor ons gedaan hebt. Als we in de buurt zijn ooit, of de loterij winnen, dan komen we op bezoek..

 

Moeder van Tim

Ervaring van de moeder van Dewi

Lieve Tessa,

Bedankt voor wat je voor onze dochter maar ook voor ons betekent hebt!
Dewi heeft het met jou over verschillende onderwerpen gehad!
Rouwverwerking, faalangst en omgaan met boosheid!
Zij vond het heel erg spannend om naar je toe te gaan, maar gelijk na de eerste keer was ze enthousiast!
Wat kan jij onwijs goed met kinderen omgaan!
Ja, ook over dingen waar je het liever niet over hebt is gepraat maar dit heb jij op een speelse en leuke manier gedaan.
Wij en zij is blij dat ze bij jou is geweest! De dingen die ze met jou besproken en geleerd heeft kunnen we thuis ook gebruiken!
Bedankt!

Moeder van Dewi

Ervaring van de moeder van een meisje in groep 7

Lieve Tessa,
Met een enorm trots gevoel zien wij hoe ons meisje de afgelopen periode veranderd is. Het huis was te klein toen we haar vertelde dat ze bij jou op les ging, huilen omdat het zo eng zou zijn. En nu nog geen drie maanden verder en ons meisje staat weer te zingen onder de douche! We zien dat haar zelfvertrouwen groeit, we zien hoe ze de handvatten van jouw lessen toepast in het dagelijks leven. Jeetje Tessa, ik had hier hele hoge verwachtingen van maar hier had ik niet van durven dromen.! Lieve Tessa dank je wel dat je haar weer op weg geholpen hebt. Ze heeft het ontzettend naar haar zin gehad, en vind het jammer dat het alweer voorbij is….

 

Liefs Mieke

Ervaring van een moeder

Hoi Tessa,

Dank voor al je werk vandaag. Complimenten ook voor wat je in zo’n korte tijd nog boven water hebt kunnen krijgen en hebt kunnen structureren. Dankjewel daarvoor!

Anoniem

Ervaring van de moeder van Ernst, training ‘Ik leer leren’

Ernst heeft vandaag zijn diploma gehaald van de cursus ‘Ik leer leren’. Hij heeft handvatten en inzichten gekregen om op een andere manier te leren. School heeft vaak maar één richting waar ieder kind in moet meegaan. Maar er leiden gelukkig meer wegen naar Rome.

Dank je wel, Tessa

Moeder van Ernst

Training ‘ik leer leren’. De ervaring van Eva uit groep 8

Het is heel gezellig, en er staan allemaal lekkere dingen op tafel. Je kan alles zeggen, en het is betrouwbaar. Ik leer veel over groene gedachten, want had in het begin veel rode gedachten. Er is tijdens de training nooit iets goed of fout. Ik leerde veel over huiswerk maken en plannen. Je krijgt veel tips die je kunt gebruiken. De zorgenpot vind ik ook handig, want als er iets is gebeurd dan kun je het opschrijven, maar als je wil ook delen met de groep. Je zit niet de hele tijd stil, maar doet ook veel leuke spelletjes.

Eva

 Ervaring van de ouders van Valerie

Onze kleine dappere meid, altijd stoer, had opeens moeite met naar school gaan.

Papa en mama mochten niet weg, huilen en gillen in de klas. Wij als ouders wisten ons geen raad meer. Wat was er met onze kleine meid aan de hand? Lieve Tessa heeft twee gesprekjes met onze kleine meid gehad.Tijdens deze uurtjes heeft onze kleine meid zoals ze het zelf zegt; lekker met Tessa gekletst en geheimpjes gedeeld.

Aan de hand van verschillende emotie smileys en het maken van een mooi schatkistje is duidelijk geworden waar haar gedrag vandaan komt. Samen hebben ze een mooi stappenplan gemaakt en besproken, dat wij nu iedere dag voor het naar school gaan eventjes bekijken.

Blije smiley in haar broekzak, kaartje met ‘ik ben stoer’ in haar rugzak, schatkistje op haar kamer en onze kleine meid durft ons te laten gaan in de klas.

Ze is een compleet ander meisje geworden.

Lieve Tessa we zijn je zo dankbaar, dat je in zo’n korte tijd, zo’n mooi resultaat bij haar hebt gekregen. Waren we maar eerder bij je langs gekomen.

 

Ouders van Valérie

Ervaring van de moeder van Sanne (Breukelen)

Na een paar gesprekken met Tessa heeft onze dochter veel meer zelfvertrouwen. Ze durft haar grenzen duidelijker aan te geven en gaat daardoor weer met plezier naar school. Sanne ging altijd met veel plezier naar Tessa toe. Het laatste gesprek heeft ze een prachtig schatkistje mee naar huis gekregen met daarin haar schatten (talenten, kwaliteiten). Het doosje staat op haar nachtkastje. Bedankt Tessa, ook namens Sanne!

Moeder van Sanne

Ervaring van de moeder van Tim (Breukelen).

Tim werd vaak enorm boos en voelde zich dan erg onbegrepen. Tessa heeft ons laten zien dat Tim hooggevoelig is, en daarnaast een sterke wil heeft. Tim heeft meer geleerd over de prachtige kwaliteiten die hierbij horen. Wij als ouders weten nu wat Tim nodig heeft als hij zo boos wordt, en waar het vandaan komt. Tim kan het nu veel beter aangeven als hij overprikkeld raakt waardoor we met rust of een potje voetballen nu veel minder extreme boosheid ervaren. We begrijpen elkaar nu beter. Met een prachtig boekje over een vurig draakje kwam Tim thuis na het laatste gesprek. Dank je wel Tessa!

Moeder van Tim

Menu Title
×