Kindercoaching door Tessa

Ontvang tips & inspiratie rondom kinderen, jongeren & opvoeden.

Wat is kindercoaching?


Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een laagdrempelige en oplossingsgerichte vorm van hulpverlening. Als kindercoach werk ik met kinderen en jongeren die op een bepaald vlak wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld:

  • Faalangst
  • (omgaan met) Boosheid
  • Onzekerheid
  • Pesten of gepest worden
  • Slaapproblemen
  • Scheiden van ouders
  • Leerproblemen
  • (hoog) Gevoeligheid
  • Het verlies van een dierbare
  • Concentratieproblemen

Bij ‘De wereld van jij’ ontdekt jouw kind zijn talenten, en valkuilen. We leren dat je mag zijn wie je bent, en dat iedereen valkuilen heeft..

Ik laat ik me mee nemen in de wereld van het kind. De échte waarneembare wereld, maar ook hun eigen onzichtbare wereld “De wereld van jij”. Tijdens het eerste gesprek gaan we hiermee aan de slag. We knutselen, tekenen, verven of gaan naar buiten. “De wereld van jij”, wordt ons vertrekpunt. Ik vind het belangrijk de behoefte van het kind centraal te stellen, het kind de regie te geven.

Samen gaan we aan de slag met het probleem of de vraag. We gaan talenten ontdekken, en zullen met valkuilen leren omgaan. Ik begeleid en stimuleer om zelf de oplossing te vinden, of ergens mee te leren omgaan. Iedereen is uniek en doet dit op zijn eigen passende manier.

Ik gebruik (afhankelijk van wat bij het kind past) diverse gesprekstechnieken, spelvormen en creatieve werkvormen, maar ook mindfulness. Aandacht en ‘vertrouwen op jezelf’ staan centraal.. Mijn coaching kenmerkt zich door het opbouwende karakter, positiviteit,  en talent- en IK- ontwikkeling.

“Als coach geloof ik dat dicht bij jezelf blijven, je kwaliteiten en valkuilen kennen, je helpt krachtig in het leven te staan en meer zelfvertrouwen te krijgen”

JIJ, mag, JIJ zijn!

Gratis kennismaking Contact opnemen

Menu Title
×