Kindercoaching door Tessa

Ontvang tips & inspiratie rondom kinderen, jongeren & opvoeden.

Wie ben IK


Tessa van Kralingen

Mijn naam is Tessa van Kralingen. Ik ben moeder van drie prachtige meisjes (12,9, 6). Met veel plezier wonen we op het mooie Bonaire.

Als klein meisje droomde ik altijd al graag, dan was ik even helemaal in mijn eigen wereld, ‘De wereld van JIJ’. Ook als groot meisje geloof ik nog steeds dat we onze dromen achterna moeten gaan. Doen wat je leuk vind. Dicht bij jezelf blijven, dan ben je in je kracht.

Mijn droom om te werken met kinderen en jongeren is er als ik er nu op terug kijk eigenlijk van jongs af aan al geweest. Toch heb ik pas op latere leeftijd bewust voor deze droom durven kiezen. Ervoor te gaan. Misschien was ik te onzeker, of kende ik mijn talenten niet goed genoeg? En dat is precies wat nu mijn drijfveer is.

 

Als we de wereld nu eens wat vaker door de ogen van een kind bekijken, dan kunnen we weer vol verwondering genieten van de kleine dingen.

Het mooiste wat er is, is iets positiefs in gang zetten bij kinderen en jongeren. Op avontuur te gaan en ze te helpen, te worden wie ze diep van binnen zijn. Kinderen leren stevig in de wereld te staan, en ze leren omgaan met onzekerheid, faalangst of andere ‘problemen’.

Mijn uitgangspunt is het kijken naar de mogelijkheden en in mindere mate naar de beperkingen. Dus echt de behoefte van het kind centraal te stellen en samen te kijken naar de aanwezige hulpbronnen. Wat gaat er allemaal al goed?  Wat zijn je talenten?  En hoe kunnen we die inzetten om jou te helpen? Het werken met aandacht, en het leren vertrouwen op jezelf, zijn voor mij belangrijke speerpunten.


Ieder mens heeft kwaliteiten, en hoe mooi is het als je die op tijd ontdekt, en er je voordeel mee doet. Zodat jij kan zijn wie je bent. Jezelf.

Opleidingen & kwalificaties Neem contact op

Menu Title
×